Новини от област Стара Загора и България

АБВ и БСП се разбрали за демографската политика и енергийната сигурност

АБВ и БСП се разбрали за демографската политика и енергийната сигурност
Divident.€U Divident.€U

АБВ и БСП имат съгласие по някои политики. При останалите коалиции е видимо, че става въпрос за пазарлък. Това коментира лидерът на АБВ Румен Петков в сутрешния блок на БТВ.

На въпрос за какво са се разбрали с Корнелия Нинова и БСП, Петков посочи на първо място демографската политика. На второ място – гарантиране на енергийната сигурност. Съгласете се, че като твоята партия е продала Мариците на американците, е неприлично да говориш за енергийна сигурност, коментира Петков, визирайки "Демократична България".

„Мисля, че имаме шанс да върнем мярката в политиката. Нашият проблем е, че се вторачваме кой-къде, а не за какво“, каза той.
„Първите съдържателни разговори бяха какво е това, което ни събира“, добави Петков.

Той обясни, че двете партии са обезпокоени от демографската криза. И на второ място се обединяват около гарантиране на енергийната сигурност на България.

Няма от какво да се притеснявам, не съм кандидат за нищо, каза още Петков и не каза кои са кандидатите за депутати от страна на АБВ. Тепърва ще се говори кои ще са представителите, допълни той.

Днес ще се проведе Националния съвет на БСП, по време на който ще бъдат определени водачите на листи за всички избирателни райони в страната.
По време на общинската конференция в Стара Загора бяха номинирани петима водачи на листата в Старозагорски избирателен район. Това са досегашният водач Георги Гьоков, Драгомир Стойнев, Таско Ерменков, проф. Бойчо Биволарски и проф. Иво Христов.

На въпрос за отношенията с лидера на социалистите Корнелия Нинова Румен Петков отговори: „Имаме си доверие иначе защо да водим разговори“.

Лидерът на АБВ направи коментар и за разкритията на политици, за които твърди служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той смята, че трябва да се представят доказателства за тези твърдения.

“Аз самият съм бил подслушван от г-н Атанасов. Не знам защо на ген. Атанас Атанасов и Иван Костов им е трябвало да подслушват и американското посолство у нас, до портиера включително! Ако сме се върнали там, това е много грозно“, заяви Румен Петков.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика