Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Казанлък Галина Стоянова: Азбуката на Светите братя е нашата благословия

1050 24/05/2021 08:50 Духовност Традиции
Кметът на Казанлък Галина Стоянова: Азбуката на Светите братя е нашата благословия
Divident.€U Divident.€U

Уважаеми казанлъчани,

Уважаеми преподаватели и културни дейци,

ученици, студенти, родители,

На 24 май отбелязваме един от най-духовните, най-българските празници. Азбуката на Светите братя Кирил и Методий е нашата благословия за стремеж към знанието, с което животът е по-добър. Този завещан магичен код във всеки българин, който ни обединява, въодушевява и държи главите ни гордо изправени за принадлежност към уникална нация със своя език и култура.

Образованието през изминалата учебна година премина през поредните изпитания от пандемията. Имаше срещи с много болка и горчивина. Много бързо трябваше да се превключва в различни форми на обучение, да се реагира гъвкаво пред предизвикателствата, за да се задържи вниманието на учениците. Макар и от разстояние, да постигат добри резултати. Това се случи. Вие успяхте! Ето защо изказвам нашата признателност към учителите, родителите и децата! Не беше лесно, но доказахте, че можете да се справите!

В Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност искам да се обърна към децата и младите хора на Казанлък: Вие сте новите хора на науката и културата! От Вас очакваме да ни поведете към непокорявани върхове, да откривате невъобразими светове, да постигате немислимото.

Нека духът на 24 май достигне до всяко семейство и прекрасните пролетни дни в Долината на розите и на тракийските царе ни изпълнят с нови сили, радост и надежда за живот!

Коментари към новината

Още новини от Духовност