Новини от област Стара Загора и България

Община Стара Загора дари работно облекло на пожарникари

Община Стара Загора дари работно облекло на пожарникари
Divident.€U Divident.€U

Община Стара Загора дари на служителите на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението специално работно облекло, изработено от плат от най-висок клас в общинското дружество „Мересев“.

„Специалното облекло е изработено по рипстоп технология, която увеличава многократно устойчивостта на разкъсване и протриване на плата като зоните с високо натоварване са допълнително подсилени“, обясни Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“ към Община Стара Загора. Екипите са предназначени за работа при локализиране и ликвидиране на горски и полски пожари.

Тодоров допълни, че датата на дарението не е избрана случайно.Днес - 21 май, православната църквата почита паметта на Свети Константин и Елена. Това е последният пролетен празник, чиято обредност вече подсеща за настъпващото лято, като пожела настъпващият пожароопасен сезон да бъде спокоен и да няма сериозни пожари.

За жеста благодарности поднесе началникът на РСПБЗН Стара Загора Антон Колев. „Тези лични предпазни средства са част от стремежа ни да обезпечим най-ценния ресурс на Пожарната, именно служителите ѝ. Това работно облекло ще е необходимо за осигуряване на безопасни условия на труд, а при пожари в горски насаждения често се налага пълзене в пресечени местности“,допълни Колев.

Той е категоричен, че сътрудничеството между местната администрация и РСПБЗН Стара Загора е много добро. От думите му стана ясно, че се оценява високо помощта и на Доброволното формирование за бедствия и аварии към Община Стара Загора. През изминалата 2020 година са ликвидирани 7 горски пожара, възникнали на територията на Община Стара Загора.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество