Новини от област Стара Загора и България

Търсят да назначат преброители и контрольори за "Преброяване 2021"

Търсят да назначат преброители и контрольори за Преброяване 2021
Divident.€U Divident.€U

Община Стара Загора обяви процедура по набиране и подбор на преброители и контрольори за предстоящото 18-то поред преброяване на населението и жилищния фонд в България. Преброяването ще започне на 7 септември и ще приключи в 20.00 часа на 3 октомври тази година.

От 25 май до 10 юни кандидатите да се включат в кампанията като преброители или контрольори могат да подават документи в Центъра за услуги и информация в сградата на Община Стара Загора - бул."Цар Симеон Велики" № 107 - партерен етаж, гише "Деловодство" - всеки работен ден от 08:30 до 17:30 ч. (без прекъсване) и всеки четвъртък до 19:30 ч.

Кандидатите за преброители и контрольори трябва да попълнят заявление и автобиография по образец, съгласие за обработка на личните им данни и да предоставят своя снимка.

В периода от 17 май до 25 май ще бъде извършено потвърждаване на участие в Преброяване 2021 на кандидати, подали заявления през 2020 година.

При предстоящото преброяване за Община Стара Загора ще бъдат ангажирани над 430 преброители и 120 контрольори, които ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Кандидатите за преброители и контрольори трябва да са пълнолетни лица, да имат средно образование, технически познания и умения за комуникация. В кампанията могат да се включат и студенти.

Преброителите ще бъдат с работно време от 8:00 часа до 20:00 часа, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебната карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите и контрольорите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Допълнителна информация може да бъде намерена на сайта на Националния статистически институт.

Коментари към новината

Още новини от Общество