Новини от област Стара Загора и България

Галина Стоянова: Конкурсът Царица Роза укрепва контакта с побратимените градове

886 17/05/2021 14:34 Култура Сцени
Галина Стоянова: Конкурсът Царица Роза укрепва контакта с побратимените градове
Divident.€U Divident.€U

„Най-много опит в конкурса за избор на Царица Роза 2021 има посолството на Япония, но сега за всички Вас това е нов опит!“. Това заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова към чуждестранните гости на среща в нейния кабинет преди конкурс-спектакъла за избор на Царица Роза 2021.

Галина Стоянова разговаря с посланика на Япония в България, Негово Превъзходителство Нарахира Хироши, посланикът на Алжир у нас, Нейно Превъзходителство Латифа Беназза, първият съветник на посланика на Франция в България, Жил Курежльонг, аташето по протоколните въпроси в Посолството на Русия в България, Надежда Варабьова.

Чуждестранните гости споделиха благодарност за поканата и вълнение от срещата с красивите момичета на Казанлък. Всички изразиха радост, че конкурсът ще може да се проведе на живо и ще сподели емоциите на публиката с участничките.

Надежда Варабьова определи себе си като късметлийка на фона на големия интерес към проявата от страна на мъжкия състав в руското посолство. „През декември 2020 година светът не беше добре заради пандемията, но сега ситуацията се подобрява и вярвам, че Вашето събитие е знак за по-добро бъдеще!“, сподели Негово Превъзходителство Нарахира Хироши.

„Предложението ни Вие да журирате безпристрастно в нашия конкурс е начин да възстановим контакт с побратимените градове на Казанлък“, посочи Кметът Галина Стоянова и запозна гостите с правилата и критериите за оценка на най-хубавата сред хубавите абитуриентки в Града на розите.

По-късно в петъчната вечер безкористното жури избра Александра Хаджихристова за 53-та носителка на престижната титла Царица Роза 2021, с първа подгласничка Тиара Братованова, а за втора безкористното чуждестранно жури избра Ивона Габарова. Но всички заявиха, че изборът е бил много труден, защото всички момичета са били прекрасни.

Коментари към новината

Още новини от Култура