Новини от област Стара Загора и България

Александра Хаджихристова спечели титлата Царица Роза 2021

1818 14/05/2021 22:16 Общество България
Александра Хаджихристова спечели титлата Царица Роза 2021
Divident.€U Divident.€U

Александра Хаджихристова стана 53-та носителка на престижната титла Царица Роза 2021 тази вечер в Казанлък. Първа подгласничка е Тиара Братованова, а за втора подгласничка журито  избра Ивона Габарова.

 Александра завършва Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. Тя е зодия Риби. За себе си казва, че е  добронамерена и позитивна личност. Мечтател, който не губи връзка с реалността, а целенасочено следва и сбъдва мечтите си. Сигурна е, че Казанлък ще остане градът на младостта. Пред публиката Александра  рецитира „Да съм слънчево момиче“ на Петя Дубарова. 

Двете подгласнички Тиара Братованова и Ивона Габарова са възпитанички на Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков". Тиара е зодия Везни, а Ивона – Дева. 

Най-красивите сред красивите абитуриентки на Випуск 2021-ва бяха избрани от  представители на посолства на побратимени градове на Казанлък под председателството на посланика на Япония у нас Негово Превъзходителство Нарахира Хироши - посланикът на Алжир у нас Нейно Превъзходителство Латифа Беназза, първият съветник на посланика на Франция в България Жил Курежльонг, аташето по протоколните въпроси в Посолството на Русия в България Надежда Варабьова. Всички те дадоха своето съгласие да станат част от безпристрастното жури и признаха, че задачата е била трудна. 

Кметът на Казанлък Галина Стоянова сподели радостта си от възможността Празникът на розата тази година да може да започне на живо. „Поставяме началото на 118-тите Празници на розата в Казанлък. Измина година на трудности, болки, страдания. Нека празникът тази година бъде пречистването, с което да донесем радост и надежда за живот! А животът кипи в младостта. Това е Казанлък!“, заяви Галина Стоянова. Тя благодари за смелостта на всички участнички в красивата надпревара и пожела: „Човек винаги трябва да търси успеха и победата!“. 

Японският посланик Негово Превъзходителство Нарахира Хироши подари символичен билет за Страната на изгряващото слънце на Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова.

 

В артистичната атмосфера на залите на Исторически музей „Искра“ и Художествена галерия – Казанлък гостите бяха единодушни, че всички момичета, участвали в конкурса са достойни за престижната титла.

Конкурс-спектакъла на младостта, надеждата и бъдещето уважиха Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприян, областният управител на област Стара Загора Гергана Микова, председателят на Общински съвет Казанлък Николай Златанов, почетният гражданин на Казанлък Николай Ибушев, Царица Роза 2020 – Мария Петрова, първата избрана онлайн, близки и приятели на конкурентките за короната. 

Конкурс-спектакълът „Балът на розата“ премина в три кръга, обогатени с откъси от постановката на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ „Мистериите на траките“. Младите момичета дефилираха в спортно-елегантен стил, тракийски облекла и официални вечерни рокли. Всяко от момичетата даде възможност на публиката да я опознае по-добре чрез рецитация на любими български автор и стихотворение, което добави поетични нотки във вечерта. Усмивки предизвикаха и песните на Надежда Александрова, която с изявите си в един от най-големите телевизионни формати у нас за млади таланти развълнува казанлъчани.

 С избора на Царица Роза 2021 118-те Празници на розата в Казанлък започват. Празничната атмосфера ще краси Казанлък в рамките на следващия месец до кулминационните дни на Фестивал на розата 2021 в началото на месец юни. Официалната церемония по коронясването на Царица Роза 2021, когато тя ще получи короната от Царица Роза 2020 ще се състои на 4 юни от 20.30 часа на площад „Севтополис“.

Емоциите тази вечер в Казанлък ни напомнят за топлината на човешкото живо общуване, за споделените емоции и усмивки, дадоха ни нови надежди, че красотата ще спаси света.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество