Новини от област Стара Загора и България

Уволниха директорката на НАП Галя Димитрова

746 14/05/2021 10:33 Политика Власт
Уволниха директорката на НАП Галя Димитрова
Divident.€U Divident.€U

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. На длъжността е назначен Румен Спецов, съобщи правителствената пресслужба.
Румен Спецов е представен официално като "висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност".

Той е завършил Стопанската академия в Свищов, както и Академията на МВР със специалност "Защита на националната сигурност". В периода 2009 г. - 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП в Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.
Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

Вчера се раздели с поста си и директорката на Българската агенция за инвестиции (БАИ).
"Няма нередности в агенцията, няма мотиви за смяната ми. Това е чист реваншизъм. Няма никакви мотиви за моето отстраняване от поста. Аз съм на поста като експерт. Това се прави в период на криза", каза Трифонова. "
Стамен Янев ще оглави БАИ. Новината съобщи след заседанието на МС икономическият министър Кирил Петков.
Досега Янев беше заместник на предишния министър на икономиката Лъчезар Борисов. Преди това беше изпълнителен директор на агенцията за инвестиции от началото на 2015 г. Петков ще назначи и трима заместници.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика