Новини от област Стара Загора и България

Започва пръскането срещу кърлежи в зелените площи на Стара Загора

Започва пръскането срещу кърлежи в зелените площи на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

От петък, 14 май, започва пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Проскането ще стартира вечерта в 20,00 часа с площите в административно бюро „Запад“. В 22.00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на административно бюро "Лозенец". Час по-късно, в 23.00 часа, ще бъде началото на пръскането в АБ „Център“

Според предварително утвърдения график - на 15 май, събота, от 8.00 часа ще се извършва дезакаризация на детските градини, детски ясли и социални домове в Стара Загора.

От 17,00 часа в събота ще бъде извършено пръскане на територията на „Гробищния парк“. Също в съботния ден от 19.00 часа ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора“.

В 20.00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21.00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Железник“. Територията на АБ „Изток“ ще бъде обхваната за обработка с начален час 23.00 часа.

Ще бъдат пръскани също зелените площи в паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и други. Обработката ще се извърши с препарата Бандит 10 ЕВ.

Проскането против кърлежи на тревните площи в града ще се случва едновременно от два екипа, които ще извършват обработка с моторни пръскачки и пръскане с генератор. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

Коментари към новината

Още новини от Общество