Новини от област Стара Загора и България

Тризнаци от Стара Загора с национална награда по гражданско образование

Тризнаци от Стара Загора с национална награда по гражданско образование
Divident.€U Divident.€U

Деветокласниците Мария, Димитър и Георги Еневи, ученици в ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора, спечелиха първа награда от Националната ученическа конференция по гражданско образование "Семейство - училище - общество".

Във възрастова група 8-12. клас в раздел "Презентации" те са представили проект как пандемията COVID-19 и социалната изолация влияят върху семейните взаимоотношения и ескалацията на домашното насилие. Конференцията се организира от СУ „Св. Климент Охридски”, Добрич, с жури преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски", Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и видни общественици и творци на град Добрич.

Провежда се в различни категории и възрастови групи в два етапа – предварителен и заключителен. "Радваме се, че успяхме да спечелим първо място в конкуренция с 250 проекта от цялата страна", казват младите таланти.

Те участват в Националната ученическа конференция за втора поредна година. Миналата година са били най-малките участници във възрастова група 8-12. клас и в раздел "Презентации" са завоювали трето място с проект "Различните деца", представящ деца с аутизъм.

"Езиковата гимназия "Ромен Ролан" за нас е една сбъдната мечта. Когато преди две години трябваше да избираме къде да продължим образованието си, нашето единствено желание беше това училище. Днес сме щастливи и горди, че сме част от семейството на роменролановци. Освен добрата подготовка по чужди езици, която получаваме в гимназията, ние получихме и възможността да развиваме и нашия интерес в областта на информационните технологии.

Подкрепяни и напътствани от нашите преподаватели по информационни технологии – Живка Недялкова и Радостина Кръстева, участвахме в Олимпиадата по информационни технологии, участвахме с наши проекти и в редица национални конкурси, където за наше щастие успявахме почти винаги да сме на призовите места“, разказват още тризнаците.

Текст: Росица ВЪЛЬОВСКА

Коментари към новината

Още новини от Образование