Новини от област Стара Загора и България

Борисов към служебния кабинет: Ако партиите имаха вашия кураж, можеше това правителство да е с редовен парламент

Борисов към служебния кабинет: Ако партиите имаха вашия кураж, можеше това правителство да е с редовен парламент
Divident.€U Divident.€U

„Ако партиите имаха вашия кураж и смелост, можеше това правителство сега да е с редовен парламент. Това не се направи и смятам, че не беше правилно“. С тези думи се обърна Бойко Борисов към новото служебно правителство при сдаването на властта.

В Гранитната зала на Министерския съвет се състоя церемония по приемственост в изпълнителната власт. „В личен план мисля, че президентът Румен Радев е направил прекрасен избор за всички вас“, каза още Борисов на служебните министри, пожелавайки им успех в работата.

„Надявам се да работим всички – ние като опозиция и вие като управляващи – за благото на хората. Да не допуснете с машинното гласуване това, за което се опасяват хората“, допълни той. И добави : „На ваше разположение сме ако ви потрябваме“.

По думите на Бойко Борисов има „всички аргументи“ да се направи правилно, нормално и демократично предаване на управлението.

„Дотук се стигна, след като нашето правителство на Патриотичния фронт и ГЕРБ изкараха пълен управленски мандат. Ние изкарахме пълен мандат, даже сме и отгоре“, изтъкна Бойко Борисов.

„Ще се опитаме да работим честно, почтено и в интерес на българските граждани. Надявам се да се получи реална приемственост в краткия живот на съществуване на служебното правителство. Да бъдем в състояние да изпълним най-важната и основна задача – организирането на изборите без особени сътресения и да поддържаме жизненоважните функции на държавата“, каза служебният премиер Стефан Янев.

„Пожелавам успех на служебното правителство. Предизвикателствата пред страната са огромни. Да се носи цялата отговорност за държавата не е лесно. Иска се кураж, който ние демонстрирахме през последните 4 години“.

Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ. Най-важно е да има приемственост в управлението на пандемията и подкрепата към бизнеса, за което отделихме над 6 млрд. лв.“, каза още Борисов, който сподели видео от предаването на властта.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика