Новини от област Стара Загора и България

Жан Виденов се завръща в политиката с нова партия

382 10/05/2021 17:08 Политика Избори 2021
Жан Виденов се завръща в политиката с нова партия
Divident.€U Divident.€U

След повече от 20 години извън политиката – Жан Виденов е готов да се завърне. Той ще участва на вота на 11 юли с нова партия, съобщи самият той. “Има инициативен комитет за създаването на такава партия. Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит”, казва Виденов пред сайта “Пловдив прес”.

Партията ще участва с кандидати за народни представители в коалиция, която вероятно ще се нарича “За чиста и свята Република”. “Но все пак това е въпрос на коалиционни преговори. Другата седмица Иван Атанасов ще публикува предизборното послание на тези 50 души, които сме инициаторите. В Инициативния комитет съм организационен секретар и експерт по международните въпроси заради образованието ми и опита, който имам. Предстои да бъде избрано и ръководство на ПП „Лявата алтернатива“. Вероятно ще се случи след изборите”, уточни той.

Виденов признава, че вече не изпитва емоции към БСП.

“Предстоят огромни национални предателства и нашата мисия е да се борим срещу тях. Ако не можем в парламента, на улицата. Ако трябва, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната трябва да се пази. Аз съм се клел в България. Вкупом съгрешиха, вкупом ненужни станаха – да освобождават терена“, призова Виденов настоящите политици.

Виденов, който тази година навърши 62 години, остана в историята с периода на хиперинфлация, свиреп дефицит на стоки, стачки, протести и предсрочно подаване на оставка. “Виденовата зима” до днес е нарицателен израз за управленска катастрофа. Той обаче бе единственият министър-председател, който влезе беден във власта и такъв излезе от нея. В последните години преподаваше в университет в родния си Пловдив, но беше съкратен преди няколко години.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика