Новини от област Стара Загора и България

Удължават "зелените коридори" за ваксинация в Стара Загора

Удължават зелените коридори за ваксинация в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Желаещите да се ваксинират ще могат да направят това в обявените имунизационни пунктове в регион Стара Загора през днешния и утрешния ден, съобщават ОТ РЗИ- Стара Загора. И тази сутрин се извиха опашки от чакащи пред здравната инспекция.

От там напомнят, че имунизациите започват в 9 часа сутринта, като краят на работния ден е 17 часа. Не е необходимо гражданите да се струпват на опашка още от 7 часа.

„Втора доза има за всички. Няма да бъде върнат нито един човек. В момента, в който получим количествата ваксина ги делим на две. По този начин вторият прием на ваксината е гарантиран“, казва директорът на РЗК – д-р Станимир Станков. Тази сутрин в здравната инспекция работят 2 кабинета за ваксинация.

„Зелен коридор“ днес и утре ще има и в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, ДКЦ 1 и в ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък. Отделните пунктове са с различно работно време, но в периода между 11 ч. и 14 ч. всички работят.

Днес общопрактикуващите лекари в регион Стара Загора ще получат по 1 или 2 флакона от различните ваксини за реимунизация. Всеки ще може да упражни правото си на избор на ваксина, тъй като количествата са достатъчни.

За дните от 30 април до 9 май в цялата страна работеха т.нар. „зелени коридори“, като интересът към получаване на ваксина беше голям. Най-много са били ваксинираните на 7 май - 38 117 души.

Очаква се днес ваксинационният щаб да излезе с решение за удължаване на „зелените коридори“ в страната.

Днес в България пристигат още 273 000 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech.

Коментари към новината

Още новини от Здраве