Новини от област Стара Загора и България

Симулационен център ще съдейства за добрата практическа подготовка в Тракийския университет

Симулационен център ще съдейства за добрата практическа подготовка в Тракийския университет
Divident.€U Divident.€U

Утре от 11 часа ще бъде официално открит Ветеринарен симулационен център Vetsim в Тракийския университет. Неговата основна цел е да подобри практическите умения на студентите по ветеринарна медицина посредством тренировка върху изкуствени макети, симулатори на животни или синтетични органи.

Обученията ще бъдат в групи от 6–8 студенти с предварително записване онлайн, съобщават от ръководството на висшето учебно заведение.
Тематичните единици на обученията са в направления лабораторна диагностика, пропедевтика, хирургия и ортопедия, анестезиология и реанимация, превръзки, стерилизация и подготовка на операционното поле, комуникация и ветеринарен мениджмънт, продуктивни животни, образна диагностика.

Vetsim се намира на партерния етаж. до входа на университетската библиотека.
Ръководител на симулационния център е д-р Здравко Тодоров, завършил през 2013 г. Ветеринарна медицина в ТрУ. Своя професионален опит събира като стажант в частна клиника по програма Еразъм в Словакия, във Ветеринарномедицинския университет в Хановер, Германия, в практики за дребни и едри животни, както и като организатор на семинари и обучения и консултант относно ветеринарно медицинска техника. Като ръководител на Vetsim той има желание да допринесе за професионалната подготовка на студентите.

Коментари към новината

Още новини от Образование