Новини от област Стара Загора и България

Спасиха Владимир Каролев. Носили го 4 километра на носилка в планината

Спасиха Владимир Каролев. Носили го 4 километра на носилка в планината
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Икономическият експерт Владимир Каролев е бил открит в безсъзнание в Пирин, където беше изчезнал вчера следобед. Той е бил намерен в безпомощно състояние около 0.45 часа тази нощ от планинската спасителна служба.

Спасителите са тръгнали са го търсят в места, в които няма мобилен телефонен обхват. "Беше истински късмет, че го открихме", сподели тази сутрин един от тях, Методи Баневски, по bTV. "Открихме го с много опит и много късмет", сподели той. В групата на спасителите са били включени около 25 от най-опитните планински спасители на България. Те не са спали цяла нощ. Каролев е бил носен на ръце около 3-4 километра до мястото, където го е чакала линейката, на специална носилка, оборудвана с кислород.

Каролев е опитен сноубордист и е познавал добре района, в който се е спускал. Затова близките му не са очаквали да се случи инцидент.

Баневски отново призова хората да не ходят сами в планината. 

Районът, в който Каролев е претърпял инцидент е бил много стръмен. Икономистът е карал сноуборд сам, предполага се, че се е подхлъзнал, след което още вчера около 15 часа беше изгубена телефонната връзка с него. Два часа по-късно започна издирването му. До последно спасителите обмисляха дали да не включат и хелбикоптер.

В болницата в Разлог той е настанен в тежко състояние хирургичното отделение с множество политравми, включително черепно-мозъчна травма. Тевърва ще се решава дали състоянието му позволява той да бъде транспортиран в друго лечебно заведение.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред