Новини от област Стара Загора и България

Бургас отново е столица на цветята

3061 09/05/2021 12:48 Общество България
Бургас отново е столица на цветята
Divident.€U Divident.€U

Изложението “Флора 2021“ беше открито в Морската градина в Бургас. Бургазлии и гостите на града ще могат да му се насладят до 18 май.  В изложението  участват десетки производители, флористи, търговци на сувенири и специализирана градинска техника. Провежда се  изцяло на открито тази година, като превантивна мярка против разпространението на К-19.

Цветя, отгледани от грижлива ръка и с много любов, от цяла България са подредени на централната алея под експозиционния център "Флора".

Изложбата представя още градинска керамика, паркова мебел и инвентар, мед и пчелни продукти.

На голямата зелена поляна пред "Флора" са експонирани няколко изключително интересни арт инсталации, в които са вплетени рязан цвят и жива растителност.
Част от "Флора“ е изложбата на картини "Пролетни цветя". Неин организатор е Дружеството за анималисти, флористи и научни илюстратори ДАФНИ и медийната платформа за цветя, градини и паркове "ЦВЕТЕН ЛАБИРИНТ". Картините са подредени в голямата зала на експозиционния център.

Студенти от НХА работиха върху идеята за рекламната визия на „Флора Бургас“. Творческото предизвикателство приеха близо тридесет млади автори. Авторитетно жури отличи проекта на Теа Антонова със стилизирано лале, което може да видите на плаката на „Флора Бургас 2021“.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество