Новини от област Стара Загора и България

Слави Трифонов с първо интервю след изборите

Слави Трифонов с първо интервю след изборите
Divident.€U Divident.€U

След като Слави Трифонов излизаше седмици наред с изявления в страницата си във фейсбук, днес той даде първото си  интервю като народен представител на БНР.
От изявлението му  стана ясно, че листите на „Има такъв народ“ ще се редят отново, а самият той  може да не се кандидатира за депутат. Трифонов беше категоричен, че не е започнал политическия си проект от желание да стане политик.
„Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували за законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено“, каза той.
По думите на Слави Трифонов всичко, което е направила партия ГЕРБ, " трябва да бъде изчегъртано с всички законови средства".

„Това нещо ще се махне, защото това е логичният, нормален път на една нормална държава, член на ЕС. Суверенът решава. В парламента трябва да има хора, които да представляват цвета на нацията. Да бъдат уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Не може в Народното събрание един депутат да нарича зам.-председателя „гном“, каза Трифонов.

Във връзка с външната политика на страната, Трифонов заяви: „България винаги ще бъде свързана с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на ЕС и НАТО, затова трябва да сме лоялен член на тези две организации.
„Начинът на изразянвне е в интеренет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор“, каза Трифонов. Той е категоричен, че човек трябва да се обгражда със силни хора с качества, а не с такива, които слушат безропотно.

Коментари към новината

Още новини от Политика