Новини от област Стара Загора и България

Песните на Ваня Костова звучат по бургаските улици в нейна памет

2813 07/05/2021 12:44 Общество България
Песните на Ваня Костова звучат по бургаските улици в нейна памет
Divident.€U Divident.€U

Всеки бургазлия и гост на града може да слуша, разхождайки се по улиците на Бургас днес, песните на Ваня Костова. Ваня Костова отлетя, за да свети на небето, но останаха нейните прекрасни песни.
За да стигнат те до повече хора беше включено външно озвучаване при експоцентър „Флора“ в морския град, сградата на общината, Културния дом на нефтохимика, Културен център „Морско казино“ и Младежки културен център.
Стотици бургазлии и туристи положиха цвете в памет на Ваня Костова пред един от символите на града - Часовника, монтиран на улиците "Богориди" и "Алекснадровска" в началото на 20 век.
Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Малко са певиците в България, които така всеотдайно вярват в безкрайната сила на песента. Рожба на бригадирското движение, тя прекарва детството си в Родопите, а завършва английската гимназия в Бургас, където родителите й се установяват в края на 60-те. С Бургас са свързани най-хубавите моменти от живота на певицата.
Кметът на Бургас Димитър Николов написа в личния си фейсбук профил: " Бургаски цветя с обич за Ваня.
Тя винаги е казвала, че Бургас е нейното място, имаше огромен сантимент към града ни.
Многото срещи, които сме имали, винаги завършваха с това, че обича много Бургас. Бургас също я обича!
Тя е един от емблематичните творци на нашия град. Със сигурност Бургас ще направи всичко необходимо, за да запази нейното творчество, песните й.
Ще я запомним обичаща, силно вярваща и с изключително светли мисли.
Поклон и аплодисменти!"

Коментари към новината

Още новини от Общество