Новини от област Стара Загора и България

Опашки се извиха пред имунизационните пунктове в Стара Загора

Опашки се извиха пред имунизационните пунктове в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Опашки се извиха пред имунизационните пунктове на Стара Загора още в ранните сутрешни часове, установи репортерската ни проверка. В пункта пред РЗИ в 9 часа чакащите за ваксина вече бяха попълнили декларациите си. По-голяма част бяха дошли за втора доза на ваксината. „Наложи се да открием 4 кабинета за имунизация в днешния ден, защото желаещите са много“, съобщи директорът на РЗИ – д-р Станимир Станков.

Имунизационните пунктове разполагат с трите ваксини: на Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, съобщават от здравната инспекция. През следващата седмица се очаква да пристигне голяма пратка от ваксини в Стара Загора. Тогава най-вероятно ще бъде включена и последната утвърдена ваксина – тази на Johnson & Johnson. До момента няма имунизирани с ваксината на Johnson & Johnson в Стара Загора.

Освен в РЗИ, имунизационни пунктове днес има и в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и ДКЦ -1 Стара Загора. Желаещите да се ваксинират могат да направят това до 17 часа.

На 8 и 9 май (събота и неделя) ваксинационните кабинети ще работят от 9 до 14 часа, съобщават от РЗИ. В събота (8 май) „зелен коридор“ ще работи в ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък.

Общо 637 души са се възползвали от „зеления коридор“ в област Стара Загора от 30 април до 4 май и са получили първа доза по желание от ваксините на Pfizer-BioNTech и AstraZeneca срещу COVID-19.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве