Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов: Няма да има и следващо правителство независимо от резултата

Бойко Борисов: Няма да има и следващо правителство независимо от резултата
Divident.€U Divident.€U

Няма да има и следващо правителство независимо от резултата, защото партиите се държат безотговорно, изтъкна на пресконференция Борисов. Премиерът в оставка е категоричен, че останалите партии са избягали от отговорност и харчат парите на данъкоплатците в безсмислени упражнения.

Борисов отчете изминалите парламентарни избори, като посочи, че над 100 млн. лева са вложените в тях средства. "Демокрацията е скъпо начинание, а още повече, че ги проведохме в пандемия и под острия поглед на наблюдатели на всички организации. Всички казаха, че изборите са били честни и добре проведени", отчете Борисов.

Премиерът в оставка благодари на българите, че отново са поставили ГЕРБ за първа политическа сила. Борисов посочи, че се отнася с уважение към всяка една партия, но не може "госпожа Нинова да иска да закрива по-бързо парламента". Според него изминалият над 1 месец от изборите е бил достатъчен на останалите партии да си направят правителство.

Следващото правителство трябва да има пълен мандат, смята Борисов. Той разкритикува приемането на промените в Изборния кодекс. Според него целта е била една единствена - ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент и тук е големият парадокс. "Има погазване на всички принципи, в които от 20 члена на ЦИК, ГЕРБ имаха само 7", посочи той.

"Какво значи "по възможност" да се състои видеонаблюдение?", запита Борисов. Какво значи 100% машинно гласуване, кога ще направят обществената поръчка и кога ще купят машините? Как ще разнесат машините от Америка, Австралия с Азия. С тирове ли ще бъде, с платноходки, със самолети, с лодки, с какво? Как ще наблюдават кой чука на тези машини или и там сме си създали организация за фалшифициране, запита министър-председателят.

Борисов прогнозира, че служебното правителство ще остане на власт с месеци. Премиерът в оставка атакува втората по резултат партия "Има такъв народ" и за отказа им от мажоритарен вот.

Коментари към новината

Още новини от Политика