Новини от област Стара Загора и България

В "Мини Марица-изток" отбелязаха Световния ден за безопасност и здраве при работа

В Мини Марица-изток отбелязаха Световния ден за безопасност и здраве при работа
Divident.€U Divident.€U

По традиция в "Мини Марица-изток" ЕАД 28 април се отбелязва с ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите при трудови злополуки работници и служители, по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс „Марица-изток” в Раднево. В него участваха мениджърският екип на „Мини Марица-изток” ЕАД, управителите на трите рудника, социалните партньори, ръководители от управлението, работници и служители в дружеството.
С едноминутно мълчание те почетоха паметта на загиналите по време на производствени аварии и трудови злополуки в енергийния комплекс „Марица-изток”. Паметникът в близост до управлението на „Мини Марица-изток” ЕАД в Раднево, е изграден със средства на фирмената синдикална организация на КНСБ през 2004 г. Всяка година на този ден, пред него се отдава почит на загиналите при трудови злополуки миньори и енергетици.
Ритуалът е по повод Световния ден за безопасност и здраве при работа. Тази година мотото на традиционната инициатива е "Здравето и безопасността са основни трудови права. Да запазим живота на работното място!". Световният ден за безопасност и здраве при работа се отбелязва всяка година на тази дата от международното синдикално движение и Международната организация на труда /МОТ/. На 28 април се почита паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални заболявания и отново се напомня на световната общественост, че те могат да бъдат предотвратени.
Трайна тенденция от последните 10 години е намаляване на смъртните случаи и наранявания на работното място в „Мини Марица-изток” ЕАД. Грижата за здравето и съхраняването на живота на работниците и служителите на дружеството е първостепенна величина и приоритет за ръководството, което предприе строги противоепидемични мерки за ограничаване на заболяването от Ковид-19 на територията на комплекса. Организирана е ваксинационна кампания, осигурени са различни ваксини по избор за желаещите да се включат.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика