Новини от област Стара Загора и България

ПГ "Иван Хаджиенов" в Казанлък отбеляза 96 години от основаването си

ПГ Иван Хаджиенов в Казанлък отбеляза 96 години от основаването си
Divident.€U Divident.€U

96 години от основаването си отбелязва казанлъшката ПГ „Иван Хаджиенов“. Училището носи името на известния казанлъшки предприемач , търговец, банкер и български политически деец Иван Хаджиенов.
Кметът Галина Стоянова поздрави ръководството, преподавателите и учениците за празника.
От нейно име, на тържественото отбелязване на патронния празник – Поздравителен адрес връчи заместник-кметът Лилия Цонкова. В поздравленията кметът на Община Казанлък посочва, че през тази година Механото, както всички в Казанлък го наричат, празнува рожден ден два пъти – веднъж заради отложените тържества за юбилейните 95 години през 2020 г., които отбелязаха през февруари и сега – 96 години от основаването на Техническото училище.
„Годишнината, а и изминалата 2020 ни дават много поводи за равносметки – човешки, житейски и професионални. Лично от мое име, като кмет на Община Казанлък и от името на нашите съграждани, бих искала да Ви поднеса една голяма, категорична шестица! Тя е за гордостта, с която носите името Хаджиеновци, за дългогодишната история, която активно пишете, въпреки многото нови предизвикателства, за пионерския дух, с който покорявате не една и две професионални сфери, за атмосферата на добро партньорство, с която привличате нови и нови приятели сред казанлъшкия бизнес. Браво! Поздравления за преподавателите, за Вас учениците, не на последно място – за родителите!“, посочва в поздравителния си адрес Галина Стоянова. „Вярвам, че Вие сте сред тези, които ще направят бъдещето по-красиво и по-смислено! Творете и успявайте!“, пожела кметът на Казанлък на рождениците.

Коментари към новината

Още новини от Образование