Новини от област Стара Загора и България

Играещи деца унищожиха великденска украса в Казанлък

713 28/04/2021 11:00 Общество България
Играещи деца унищожиха великденска украса в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Малки деца, които са си играели на площад КИАЦО в Казанлък, са повредили сериозно монтираната няколко дни преди това великденска украса.

Проверката на видеокамерите, снимащи площада, ясно са показали лицата на група малки деца, които са повредили украсата, докато са били пуснати от родителите си да играят на площада. Непосредствено до тях са седели майките им, които обаче по никакъв начин не са реагирали, докато пред погледите им децата са чупели и разнасяли наоколо играчките от великденската украса.

Подобно лошо отношение към празничната украса е забелязано и към голямата пъстра кошница в парк "Розариум", по която също има щети.

Заради всичко това е издадено разпореждане украсата да бъде оградена и достъпът до нея - ограничен.

"Имахме желание да допринесем за хубавото настроение на казанлъчани и да предизвикаме техните усмивки. Надяваме се нарушителите да си вземат поука", посочиха от община Казанлък.

"Наближават празничните дни, когато ще имаме повече време за близките си хора и разходки. Нека родителите сте тези, които да дадeтe добрия пример на своите деца и проявяватe отношение към възпитанието и действията им към общинската собственост на публични места! Направеното от Общината е за Ваше удоволствие и добро настроение", допълват общинските служители.

Коментари към новината

Още новини от Общество