Новини от област Стара Загора и България

Старозагорци поздравиха баскетболистките на "Берое" за шампионската титла

636 27/04/2021 15:46 Спорт Стара Загора
Старозагорци поздравиха баскетболистките на Берое за шампионската титла
Divident.€U Divident.€U

В истински празник се превърна днешният ден за любителите на баскетбола. На площада пред Община Стара Загора бяха наградени състезателките от женския баскетболен отбор на Берое“, които за първи път в най-новата история на тима завоюваха шампионската титла на България.

В края на миналата седмица зелено-белите се възползваха от домакинството си и спечелиха финалната серия срещу Монтана 2003 с 3-1 победи. В последния мач от серията момичетата, водени от Таня Гатева, победиха трудно с 82:77 и оформиха требъл този сезон, след като преди това триумфираха с Купата на България и титлата в Адриатическата лига.
„Днес искаме да отбележим този паметен и знаменателен момент за нашия спорт, а именно завоюването на три купи през един спортен състезателен сезон за женския баскетболен отбор на „Берое“, се обърна към спортистките и ръководството на отбора ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. „Благодаря ви за невероятните емоции, които ни подарихте. Вие показахте характер, мъжество и борбеност и доказахте, че можете. Вие заслужавате този успех и тези победи. Гордеем се с вас“, допълни още тя.

Зам.-кметът за пореден път изказа своята признателност към основния спонсор на зеления тим фирма „Градус“ и лично към Иван Ангелов, който спомага за възраждането на женския баскетбол в града.“Вие сте спонсорът, който през последните години положи неимоверно много усилия, средства и сте винаги до отбора. Вие дадохте възможност клуба да се развива и да върви нагоре“, допълни Чахова.

„Благодаря на моите момичета, които показаха изключителен професионализъм, характер и сърцата игра. Благодаря на нашия основен спонсор, който повярва в нас и ни помогна да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за подкрепата, която има спорта в града“, сподели и старши треньорът на„Берое“ Таня Гатева.

Всяка една от баскетболните дами получи плакет за високи спортни постижения, грамота и подарък от Община Стара Загора. Специално изработените статуетки бяха под формата на баскетболитка с топка. Отличени бяха още треньорът Таня Ганева, помощник-треньорът Неманя Ламбергар жест на признателност получиха още основния спонсор Иван Ангелов, президентът на клуба Валентин Тотев, изпълнителният директор Иван Николов и членовете на управителния съвет.

Сред присъстващите беше и отборът по баскетбол за момичета до 12 години, които през изминалата година същи спечелиха шампионската титла.
Всички присъстващи фенове имаха възможността да поздравят шампионките, да се снимат с тях, както и да се докоснат до спечелените трофеи.

Коментари към новината

Още новини от Спорт