Новини от област Стара Загора и България

Официално: Димитър Бербатов е кандидат за президент на БФС

1824 27/04/2021 15:45 Спорт България
Официално: Димитър Бербатов е кандидат за президент на БФС
Divident.€U Divident.€U

На нарочна пресконференция в БТА Димитър Бербатов обяви официално, че ще се кандидатира за поста президент на Българския футболен съюз. Той подчерта, че в екипа му влизат други двама успешни футболисти и негови съотборници в националния отбор на България - Стилиян Петров и Мартин Петров.

В щаба на Бербатов ще бъдат също Петър Величков, адвокат Георги Владов и Борис Станков.

Бербатов обяви кандидатурата си с думите: "Откривам моята кампания за президент на БФС. Мисля, че моментът е дошъл и започваме от днес, а ние сме почнали от доста преди това да работим активно”.

Бербатов посочи, че екипът му ще разработи нова стратегия за развитие на футбола в България. Той посочи като пример стратегията, която са приели и развиват в съседна Румъния и подчерта, че идеите и добрият пример винаги са добре дошли.

БФС трябва да бъде превърната в модерна и напълно прозрачна като дейност организация, посочи Бербатов.

Бербатов посочи, че президентският пост на БФС трябва да има определана мандатност. "Например до 3 мандата - това са 12 години. Ако си успял да изпълниш програмата си, добре, ако не - така или иначе трябва да дойде нов човек. Това не е бащиния."

"В момента има отлив от масовия спорт. Аз съм тръгнал от масовия спорт, от ритане на асфалт. Трябва отново да събудим интереса на тези момчета и това става чрез стимулиране на детско-юношеския футбол от училищата през през студентските отбори до футболните школи", посочи още Бербатов.

Нашият екип ще обиколи всички клубове - независимо дали са малки или големи, за да им окажем нужното уважение и споделим програмата, която смятаме да реализираме, каза още той.

 

Коментари към новината

Още новини от Спорт