Новини от област Стара Загора и България

Слави Трифонов: "Има такъв народ" ще върне мандата

Слави Трифонов: Има такъв народ ще върне мандата
Divident.€U Divident.€U

Слави Трифонов обяви преди минути в профила си във фейсбук, че партията му ще върне мандата за съставяне на правителство на минутата, след като го получи. Това ще направи номинираната от Слави Трифонов за министър-председател на неговото правителство, шахматистката Антоанета Стефанова, която също тази сутрин стана ясно, че е спечелила световната титла по шахмат. Световна титла печели и Веселин Топалов. Ето какво точно написа Слави Трифонов в профила си:

"За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.
 
Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.
Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор."

 

Коментари към новината

Още новини от Политика