Новини от област Стара Загора и България

Корейска актриса спечели Оскара вместо нашата Мария Бакалова

913 26/04/2021 08:12 Култура Сцени
Корейска актриса спечели  Оскара вместо нашата Мария Бакалова
Divident.€U Divident.€U

Брад Пит се изказа ласкаво за таланта на българската актриса и я сравни с Мерилин Монро

Актрисата от корейски произход Юн Ю-джун спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля на 93-тите награди "Оскар", които бяха раздадени тази сутрин българско време. В същата категория беше номинирана българката Мария Бакалова за ролята си на Юн Ю-джундъщерята на Борат във филма "Борат 2". Изпълнението на корейската актриса в лентата "Минари" обаче беше предпочетено от журито на Американската филмова академия. В същата категория беше номинирана за осми път звездната Глен Клоуз за ролята си във филма "Елегия Халбили", която отново се размина със статуетката.

За Мария Бакалова остава признанието, че вече има в биографията си номинация за "Оскар", както и комплимент от Брад Пит, който заяви по време на церемонията, че Мария Бакалова му напомня за Мерилин Монро и се изказа ласкаво за таланта й.

Пробивът на Бакалова във Холивуд вече "повлича крак" и за други български актьори, които се опитват да се наложат в Холивуд, каза в коментара си за bTV журналистът Пламен Дараков, който отразяваше церемонията.

Ето кои филми спечелиха останалите най-важни награди Оскар: 

Статуетката за най-добър филм спечели филмът на американската режисьорка от китайски произход Клои Чжао "Земя на номади", а изпълнителката на главната роля в същата лента - Франсис Макдорманд, спечели отличието за най-добра актриса.

Големият Антъни Хопкинс спечели оскара за най-добра мъжка главна роля в драмата "Бащата". Със своите 83 години Хопкинс стана най-възрастният актьор, отличен с "Оскар".

Англичанинът Даниел Калуя получи "Оскар" за най-добър поддържащ актьор, изпълнявайки ролята на лидера на Черните пантери Фред Хамптън във филма "Юда и черният месия". В категориите за най-добър адаптиран и оригинален сценарий бяха отличени съответно Флориан Зелер и Кристофър Хамптън за "Бащата" и Емералд Фенъл за "Момиче с потенциал".

Наградата за най-добър международен филм беше присъдена на "Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг с Мадс Микелсен в главната роля. В категорията за анимация беше отличена продукцията "За душата" на студио "Пиксар".

 

Коментари към новината

Още новини от Култура