Поръчахме онколекарства за над 1,3 млрд лева чрез новата Електронна система

Поръчахме онколекарства за над 1,3 млрд лева чрез новата Електронна система
Divident.€U Автор: Divident.€U

Първата обществена поръчка чрез новата Електронна система за закупуване на лекарствени продукти беше направена от Министерство на здравеопазването. Поръчката е за противотуморни лекарствени продукти, заявени от лечебните заведения в България и обхваща две амбулаторни процедури и 13 клинични пътеки. Тя е на обща стойност 1 297 091 868,63 лева с ДДС.

Останалите обществени поръчки ще бъдат стартирани поетапно, съобщиха от здравното министерство. Обобщената заявка съдържа 775 лекарствени продукта, включени в Приложение 2 на Позитивния лекарствен списък. Общата прогнозна стойност на всички заявени лекарствени продукти е в размер на 1 670 883 110,79 лева с ДДС.

За да бъде осигурена ритмичност на провежданите процедури, Министерството на здравеопазването ще стартира шест отделни обществени поръчки за заявените лекарствени продукти.

Електронната система за закупуване на лекарствени продукти е защитена от хакерски атаки, съобщават още от здравното министерство. В средата на август успешно са били финализирани всички необходими настройки по защитата на софтуера от DDoS атаки

Коментари към новината

Още новини от Здраве