Новини от област Стара Загора и България

Валентин Дончевски засне клип към новата си рок балада "Завинаги"

1971 18/04/2021 17:00 Култура Сцени
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Всестранно талантливият художник от Стара Загора Валентин Дончевски засне клип към песента си "Завинаги", който вече е достъпен за гледане в профила му в YouTube.

Песента е писана през 2018 година, но клипът става факт едва тази пролет с помощта на няколко негови приятели. Дончевски е автор на музиката и текста на "Завинаги", която сам изпълнява и свири на китара.

Негова е и идеята действието да се развива в ателието му в Стара Загора сред творческия хаос, сред който се раждат картините му. Негова е и режисурата на клипа. Видеото и монтажът са дело на Стоян Стратиев под вещата редакция и компютърна обработка на Милен Ботев. В клипа участва и китаристът Ивелин Лобутов.

Брилянтният аранжимент е на Веселин Калчев. Във видеото умело са вплетени няколко от последните картини на Валентин Дончевски, в които експериментира с използването на нови техники.

Валентин Дончевски е творец с нестихваща енергия не само в сферата на изобразителното изкуство, с което той отдавна е известен зад граница и е един от малкото български художници, които от няколко години неизменно е канен за участие в Есенния салон в Париж.

Дончевски има издадени няколко стихосбирки и книги с есета, последната от които излезе в началото на тази година и, както всичко създадено от него, си струва да се прочете.

Коментари към новината

Още новини от Култура