Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов: Да не се спекулира, че няма План за възстановяване на страната!

Бойко Борисов: Да не се спекулира, че няма План за възстановяване на страната!
Divident.€U Divident.€U

В последните дни се опитват да изкарат Плана за възстановяване и устойчивост като ябълка на раздора. Той е правен от над 200 човека и е минал през 38 работни сесии на ЕК, каза на извънредна пресконференция Бойко Борисов и показа пред журналисти плана за възстановяване на страната заедно с приложенията му. „Няма как да бъде представен плана с всичките му приложения в Парламента, защото е много обемен. В него, между другото само за асфалт няма пари, допълни той.

Борисов обясни, че планът е правен от най-добрите експерти в страната. Той предложи на управляващото мнозинство да приемат най-отговорно плана. Ако пък не им харесва, да предложат свой план за възстановяване и устойчивост на страната, но да спрат да спекулират, че няма план.

Според Борисов няма никакви юридически основания той да бъде викан в парламента - оставката на правителството е приета, а той не е и депутат. "А защо да се явя, като те са ми гласували оставката. Аз съм обикновен гражданин," допълни той. Борисов подчерта, че не се кандидатира за премиер, оттеглил се е от депутат, седи си в централата: "За какво съм им? Те искат да правят скандал..."

Те ме викат не за плана, те искат да направят от Парламента, уважавам тази институция, Народен съд, заяви Борисов. Той отсече и че не се страхува от квалификациите, които евентуално ще получи в пленарна зала, тъй като квалификациите "не ги вижда на картата" с изборната победа. Борисов напомни, че ГЕРБ печели в 24 многомандатни района, ДПС –в три, а „Да, България“, БСП и „Има такъв народ“ – в 1. Не мога да разбера от къде идва това огромно и приповдигнато самочувствие на мнозинството в Парламента, коментира още той.
„В петък приеха оставката на кабинета. Сега тук възниква първия спор. Досега оставката на старото правителство се приемаше, когато има ново правителство. Сега министрите, които са уволнени от Парламента, в сряда ще се явят да искат да станат депутати, но с акт на Министерството те са махнати от там. В желанието си да унижат ГЕРБ, те приеха това решение. Сега, дори да изратим Плана в Парламента с решение на МС, това може да бъде обжалвано от Конституционния съд, допълни Борисов.

Коментари към новината

Още новини от Политика