Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов няма да бъде предложен от ГЕРБ за премиер

Бойко Борисов няма да бъде предложен от ГЕРБ за премиер
Divident.€U Divident.€U

Бойко Борисов няма да е предложението на ГЕРБ за нов премиер, съобщи самият той пред журналисти във Велико Търново. Ще бъде предложен друг, с ясна натовска и европейска ориентация, допълни Борисов.

На този етап премиерът отказа да каже имена на министри. „Ще ви кажа, когато ми бъде даден мандата, когато бъдем готови по Конституция“, каза той.
Борисов не успя да скрие разочарованието си от изборните резултати на ГЕРБ в София, Бургас и Стара Загора - именно там, където са направили най-много. "Милиарди дадохме за метро, тангенти, магистрали, .... Къде сме сбъркали като партия, Бургас, Стара Загора... Какво не е направено?"

Именно по тези въпроси ще прави анализ Изпълнителното бюро, което трябва да даде отговори. Лично премиерът отговоря: "Явно недостатъчно сме го показали, недостатъчно сме били активни."

Борисов изтъкна победата на ГЕРБ във Велико Търново, в Перник и Плевен - това се е случило на местата точно, където са загубили позиции на местните избори миналата година.

От Велико Търново Борисов призова лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов да си поеме отговорността. Премиерът изрази недоволство от мълчанието на формацията и на шоуменът, въпреки че призна, че това е "стратегията, която са си избрали".

По думите на Борисов няма нищо за учудване в големия брой гласове, които ИТН е събрало. Според него учудващо е второто място на партията на Слави Трифонов, тъй като навсякъде по други държави, където е имало подобни движения, те са печелели първото място. Резултатът на Слави Трифонов не е случаен, по думите на Борисов, след години в национален ефир и в праймтайма.

Коментари към новината

Още новини от Политика