Новини от област Стара Загора и България

Индустриална зона - Казанлък ще разчита на европейско финансиране

1515 16/04/2021 13:00 Икономика Бизнес
Индустриална зона - Казанлък ще разчита на европейско финансиране
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

„Индустриална зона-Казанлък“ ще разчита на европейско финансиране за изграждане на инфраструктурата и цялостното приключване на работата по терена. Това съобщи управителят на зоната Светослав Колев. Индустриалната зона е включена в Интегрирания план за развитие на общината. До лятото ще разберем какви европейски средства можем да ползваме за целта, уточни Колев.

Сега сме на етап проектиране на довеждащата инфраструктурата. Сменено е и предназначението на по-голяма част от площта – 65 дка. Около 6 дка е второстепенният път, който служи за достъп до парцелите. Останалите 50 дка са със стартираща процедура за смяна на предназначение, уточняват от ръководството на зоната.

От там допълват, че до момента интерес към „Индустриална зона- Казанлък“ са проявили местни и чуждестранни инвеститори. За да им предложат парцели обаче, първо трябва да завърши окончателно работата по инфраструктурата.
Преди две години община Казанлък подписа меморандум с Национална компания Индустриални зони.

Учреди се еднолично дружество с ограничена отговорност „Индустриална зона – Казанлък“ ЕООД с едноличен собственик Община Казанлък. Дружеството има предмет на дейност изграждане, управление и развитие на индустриални зони, отдаване под наем на дълготрайни активи, консултантска, маркетингова, рекламна дейност, посредничество и други дейности.

Капиталът на дружеството е в размер на 112 000 лева. От тях 109 400 лева са непаричната вноска, която е недвижим имот частна общинска собственост с площ 68 337 кв. м в местността „Даскалов соргун“ на село Бузовград, и 2600 лева – парична вноска.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика