Новини от област Стара Загора и България

Лъчезар Борисов, ГЕРБ: Ще предложим работещо правителство

Лъчезар Борисов, ГЕРБ: Ще предложим работещо правителство
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Лъчезар Борисов е избран за народен представител в новото 45-то Народно събрание от листата на „ГЕРБ –СДС“в Стара Загора. Той е четвърти в листата, но влезе в новия Парламент, тъй като водачът -  Красимир Вълчев обяви, че ще влезе в Парламента от Шумен. Лъчезар Борисов все още е министър на икономиката в действащото правителство на ГЕРБ.

- Господин Борисов, ще сформира ли ГЕРБ правителство, предвид това, че е първа политическа сила?
На първо място искам да благодаря на всички български граждани, които ни дадоха своята подкрепа. За нас това е дълг и отговорност, както и оценка на свършеното до момента. Ще следваме процедурата по Конституция. Длъжни сме в името на доверието на тези над 800 000 граждани, които гласуваха за нас, да предложим правителство, и то не като политически знак, а такова, което да предложи решения в тази безпрецедентна здравна и икономическа криза. Поставили сме си амбициозни цели, можем да ги изпълним. По време на кризата България запази потреблението си и финансовата стабилност.

- Каква е вероятността според Вас да има нови избори?
Не бих искал да говоря за вероятности. Най-важното е да се търсят решения и да се поема отговорност. Предложеното от нас правителство няма да е само политически знак, а правителство, което би могло да работи. Да не забравяме, че съединението прави силата. Винаги съм призовавал за консенсус и солидарност за развитието на страната.

- Удовлетворен ли сте от резултатите на ПП ГЕРБ в Стара Загора?
ГЕРБ печели 14-ти избор, откакто съществува като партия и пети поредни парламентарни избори. На тези избори ГЕРБ побеждава в 24 изборни района. От 265 общини в страната ГЕРБ побеждава в 169. В Стара Загора сме първа политическа сила.
Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила избори.
Оттук нататък стоят въпросите за развитието на региона. Защо представителите на „Изправи се. Мутри вън!“ казаха, че миньорите са под земята? Защо представителите на ИТН казаха, че ще закриват миннодобива и термоцентралите, в режима, в който работят? Защо те им дадоха кратък срок на работа при условие, че трябва да работим заедно да намерим решенията чрез инсталации за улавяне на въглероден диоксид.

- Кои ще бъдат приоритетните Ви задачи в новия Парламент?
Ще работя за икономиката. За насърчаване на всички фактори на икономическия растеж – потребление, инвестиции и износ. Продължаваме с трансформацията на българската икономика – по-високо технологично и енергоефективно производство. Това ще даде възможност за по-високи заплати. Като избран народен представител от Стара Загора за мен приоритет ще бъдат: откриването на 5000 нови работни места в района, както и развитие на индустриалните зони. Ще работя за привличане на високотехнологични инвеститори.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика