Новини от област Стара Загора и България

Да отворят големите магазини на 12 април, настояват от браншовата асоциация

597 07/04/2021 15:40 Икономика Бизнес
Да отворят големите магазини на 12 април, настояват от браншовата асоциация
Divident.€U Divident.€U

Големите търговски центрове в страната и големите нехранителни магазини да бъдат отворени на 12 април. За това настояват в отворено писмо от Българската асоциация на ритейл центровете до министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.
В писмото се казва: "Уважаеми г-н Борисов, Уважаеми г-н Ангелов, С настоящото отворено писмо бихме искали да призовем големите търговски центрове в страната, както и големите нехранителни магазини, да бъдат отворени на 12 април и настояваме за справедливо отношение на държавата спрямо всички компании в сектора. В началото на месеца за пореден път браншът ни беше поставен в пълна неяснота по отношение на това кога и как ще може да възобнови дейността си – без конкретни аргументи защо се прави това и без никаква информация докога финансовата тежест от предприетите мерки ще пада само върху отделни сектори, сред които е и нашият. Близо 5 месеца сме затворени и към настоящия момент очакваме от държавата ефективна финансова подкрепа, тъй като програмите за подпомагане са насочени към малки и средни предприятия, към които повечето търговски центрове не спадат. Нямаме никаква яснота докога заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства ще бъдат заложници на така създалата се ситуация и дискриминационни спрямо сектора решения.“
Моловете в България осигуряват десетки хиляди работни места и представляват платформа за развитие и инвестиции на стотици бизнеси. Ето защо продължителното затваряне се отразява катастрофално на ритейл бизнеса, чиито инвестиции допринасят значително за благосъстоянието на икономиката, се посочва още в писомото.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика