Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов: Нека колегата Слави Трифонов да поеме отговорност за ново правителство

Бойко Борисов: Нека колегата Слави Трифонов да поеме отговорност за ново правителство
Divident.€U Divident.€U

"Ние носихме отговорност до изборите. От тук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме политическата отговорност. Дали е първи или втори, в случая няма значение. Ние ще предложим нещо, те няма да го подкрепят. Затова най-колегиално го моля да почне да си прави състава на правителството. Мнозинството, състава на комисиите, министрите -това е много тежка и сложна задача и изисква много време". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди малко, по време на заседание на Министерски съвет. Той поздрави колегите си за победата, която определи като убедителна, с над 10% преднина пред втория опонент.
Борисов бе категоричен, че ГЕРБ ще предложат вариант за управление. От заявките до момента обаче става ясно, че той едва ли ще бъде приет, смята премиерът.
"Да не се оправдават, че не им достигат гласове, да не дезертират! Нещо повече - ако толкова нещо им е нужно, съм готов да им дам 10-20 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно България да има стабилно управление. Аз си обичам държавата и искам бизнесът да е спокоен", каза още Борисов.
Сега всички антиГЕРБ партии имат възможността за стабилно мнозинство в Парламента, каза Борисов. Според него при нови избори хората само ще видят страха и безотговорността на тези, които не искат да поемат отговорност. "Ако не го напряват, те показват, че не могат да управляват. Ако не го направят, ще им се върне на изборите, защото хората, които искат промяна, са ви дали тази възможност. Направете го! Ние, като политически субекти, дадохме възможно най-добър резултат - пета поредна победа на парламентарни избори и 14-та общо. И понеже са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили - не с 1-2%, а с 10 процента. Тяхната игра ще бъде да предизвикат още хаос", коментира Борисов.
След като сме похарчили 150-160 милиона и завчера свършиха изборите, някои изпитват неудовлетворение и желание за нови избори. С удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв ще бъде ефектът от това - освен парите и времето, които ще се загубят, Европа в момента се бори с последствията от пандемията, която още не е отшумяла. Трябва ни работещ парламент", заяви още Борисов.
Според министър-председателя, друго решение на проблема е свикване на Велико народно събрание.
"Нека се внесе проектът на Радев за Конституция, не нашият, и почваме начисто. Това са вариантите, които политиците трябва да разгледат. Много е хубаво и лесно да протестираш, но някой трябва и да работи", коментира той.

Коментари към новината

Още новини от Политика