Новини от област Стара Загора и България

Над 40 творби на Владимир Кондарев представят в Стара Загора

858 05/04/2021 13:41 Култура Изложби
Над 40 творби на Владимир Кондарев представят в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

В старозагорската зала „Байер“ на 7 април в 18,00 часа ще бъде открита изложба на талантливия Владимир Кондарев. Експозицията ще представи над 40 творби рисувани „На един дъх“, както споделя авторът.
„Рисунките и акварелите съм ги правил „на един дъх“,по тази причина и кръстих тази изложба така. В моментите, когато съм получавал вдъхновение за тези картини, започвам да рисувам и не спирам докато не е готово“, допълва Кондарев. Повечето платна са сътворени през изминалата 2020 година.
Изложбата е подкрепена от Съюза на българските художници- Стара Загора и Община Стара Загора и включва рисунки, акварели и живопис и може да бъде разгледана до 28 април.
Владимир Кондарев е роден през 1959 г. в Чирпан. От 1974 г. до 1979 г. учи в Художествената гимназия в Казанлък в ателието на скулптора Леонид Мицев.
От 1982 г. до 1986 г. специализира скулптура в София. Впоследствие проявява траен творчески интерес към рисунката и живописта, които оформят неговия портрет на художник и до днес с неотразимия му авторски почерк и стил.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура