Новини от област Стара Загора и България

Общината предлага временни жилища на пострадалите от пожара, те отказват

Общината предлага временни жилища на пострадалите от пожара, те отказват
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Община Стара Загора предложи временни жилища на пострадалите в събота от пожара в жилищен блок на бул. "М.М.Кусев" и ул. "Боруйград", на партера на който беше кафе-бар "Виолет", съобщи кметът Живко Тодоров. До този момент обаче никой не е пожелал да се възползва от предложението. „Хората казаха, че предпочитат да останат по домовете си, да разчистят и да видят какво може да направят в жилищата си“, каза Тодоров.

"Полицията трябва да разследва престъплението и да уточни мотивите. Не мисля, че това е инцидент, според мен по-скоро става въпрос за умишлен палеж, допълни кметът.

Пожарът в популярното кафе-бар „Виолет" избухна в събота около 3 часа сутринта. Кафенето е напълно унищожено от пламъците, както и трите апартамента над него, заедно с покривната конструкция на сградата. Преди да стане кафене, помещението е било оръжеен магазин, магазин за домашни любимци и кафе-сладкарница, но никога не е имало проблеми, докато не са дошли последните наематели, разказаха потърпевшите.

Те допълниха , че са подавали сигнали в община Стара Загора за това, че от заведението е било много шумно. От там обаче не са били предприети мерки.
„Общината е реагирала при тези сигнали. При проверка от моя страна се оказа, че полицията е съставила няколко констативни протокола заради шума от заведението. Въз основа на това отнехме удълженото му работно време“, посочи кметът Живко Тодоров. Обектът е бил въведен в експлоатация преди той да бъде кмет на Стара Загора и е отговарял на законовите изисквания. Няма открити нарушения и на строителните книжа.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред