Новини от област Стара Загора и България

Общината предлага временни жилища на пострадалите от пожара, те отказват

Общината предлага временни жилища на пострадалите от пожара, те отказват
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Община Стара Загора предложи временни жилища на пострадалите в събота от пожара в жилищен блок на бул. "М.М.Кусев" и ул. "Боруйград", на партера на който беше кафе-бар "Виолет", съобщи кметът Живко Тодоров. До този момент обаче никой не е пожелал да се възползва от предложението. „Хората казаха, че предпочитат да останат по домовете си, да разчистят и да видят какво може да направят в жилищата си“, каза Тодоров.

"Полицията трябва да разследва престъплението и да уточни мотивите. Не мисля, че това е инцидент, според мен по-скоро става въпрос за умишлен палеж, допълни кметът.

Пожарът в популярното кафе-бар „Виолет" избухна в събота около 3 часа сутринта. Кафенето е напълно унищожено от пламъците, както и трите апартамента над него, заедно с покривната конструкция на сградата. Преди да стане кафене, помещението е било оръжеен магазин, магазин за домашни любимци и кафе-сладкарница, но никога не е имало проблеми, докато не са дошли последните наематели, разказаха потърпевшите.

Те допълниха , че са подавали сигнали в община Стара Загора за това, че от заведението е било много шумно. От там обаче не са били предприети мерки.
„Общината е реагирала при тези сигнали. При проверка от моя страна се оказа, че полицията е съставила няколко констативни протокола заради шума от заведението. Въз основа на това отнехме удълженото му работно време“, посочи кметът Живко Тодоров. Обектът е бил въведен в експлоатация преди той да бъде кмет на Стара Загора и е отговарял на законовите изисквания. Няма открити нарушения и на строителните книжа.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред