Новини от област Стара Загора и България

Отворете сградата на операта в Стара Загора за хората с изборните протоколи, настояват от БСП

Отворете сградата на операта в Стара Загора за хората с изборните протоколи, настояват от БСП
Divident.€U Divident.€U

Сигнал до РИК-Стара Загора с настояване да бъде отворена сградата на Държавната опера е изпратил Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България” в 27-и МИР. Причината са изключително неподходящите условия, в които 1541 души от цялата област ще предават изборните протоколи след приключване на изборния процес тази вечер.

Според Гьоков определените за целта военни палатки, опънати в петък в зоната на Античния форум пред операта, са вече са в окаяно състояние заради студеното и дъждовно време в момента.

„След като посетих, заедно с кандидати за народни представители мястото на приемане, и видях, че са разположени военни палатки, където да изчакват членовете на СИК, които ще предават протоколите и останалите изборни книжа, смятам, че условията са изключително неподходящи”, пише в сигнала  Гьоков и допълва:

„Мястото е прогизнало от продължителния дъжд, в палатките и час преди края на изборния ден няма места за сядане и евентуална проверка на сложните протоколи. Хората, ангажирани с изборите, заслужават по-сериозно, по-отговорно и по-хуманно отношение, за труда който са положили в продължение на близо цяло денонощие”, заключва той като настоява да се предприемат действия от РИК съобразно компетенциите й за опазване здравето на хората.

Коментари към новината

Още новини от Политика