Новини от област Стара Загора и България

Разбиха нарколаборатория с оранжерия за канабис в Опан

Разбиха нарколаборатория с оранжерия за канабис в Опан
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за отглеждане на канабис в нарколаборатория в с. Опан

Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняеми П.К. на 38 г., и П.М. на 33 г., за това, че на 22.03.2021 г., в с. Опан, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си, без надлежно разрешително са държали високорисково наркотично вещество – канабис - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс, както и за това, че през периода от неустановена дата от началото на 2021 г. до 22.03.2021 г., в къща в с. Опан, обл. Стара Загора са отглеждали 160 броя растения канабис.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.

Днес, 25 март, Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе спрямо тях искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора, е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване. Предстои да бъде назначена химическа експертиза, която да даде заключение за процента на съдържанието на наркотичното вещество в растенията и в намерената окосена растителна маса, оставена за да изсъхва.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред