Новини от област Стара Загора и България

Изстрел в главата с боен пистолет е убил служителят в кредитен офис в Стара Загора

Изстрел в главата с боен пистолет е убил служителят в кредитен офис в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора се извършва разследване за убийство на 35-годишен мъж в офис на фирма за бързи кредити в гр. Стара Загора. Това се казва в официално съобщение на Окръжна прокуратура - Стара Загора, след като тази сутрин подробности по случая изнесоха на съвместен брифинг Дичо Атанасов, окръжен прокурор и комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ към ОД на МВР – Стара Загора.

На 24.03.2021 г., в 17,19 ч., в Първо РУ на МВР- Стара Загора е било получено съобщение за стрелба в офис на фирма за бързи кредити, който се намира в централната част на Стара Загора. На място са пристигнали полицейски екипи и лекари от Спешна помощ. В помещението е бил открит труп на мъж с прострелна рана в главата. Установена е самоличността на починалия – С. И. , на 35 г., от гр. Стара Загора. Той е криминално проявен.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора веднага е образувано досъдебно производство за умишлено убийство - престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс.

При проведените от органите на МВР, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Стара Загора, действия по разследването е установен евентуалният извършител на убийството – В. В., на 37 г. Той е направил самопризнания, че при възникнал скандал е прострелял С. И. със законно притежаваното си огнестрелно оръжие – боен пистолет, марка „Берета“.

Извършен е оглед на местопроизшествие и свързаните с него претърсване и изземване, при които са иззети вещи с оглед приобщаването им като веществени доказателства по делото. Предстои назначаването на експертизи, които да установят с точност механизма на осъществяване на деянието и причината за настъпване на смъртта на С. И.

В.В. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес, 25 март 2021 г., материалите по делото ще бъдат докладвани на наблюдаващ прокурор, като предстои повдигане на обвинение и удължаване на срока на задържането му до 72 часа.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред