Новини от област Стара Загора и България

Прокуратурата: Скандал за пари е причина за убийството в кредитен офис в Стара Загора

Прокуратурата: Скандал за пари е причина за убийството в кредитен офис в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

На извънреден  брифинг, даден рано тази сутрин, окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и директорът на Областната дирекция на полицията в Стара Загора комисар Стоян Стоянов разкриха подробности около извършеното убийство снощи в офис за бързи кредити и заложна къща в центъра на Стара Загора.

Основната версия, по която се работи, е че между собственикът на фирмата и негов служител е възникнал скандал за пари - неуредени финансови взаимоотношения. Все още се проверява доколко трудовите взаимоотношения с убития са били официални и има ли сключен с него трудов или друг договор. Убийството се е случило малко преди 18 часа в офиса на фирмата на главния булевард в Стара Загора "Цар Симеон Велики" 142. Сигнал за стрелбата е бил подаден в 18,19 ч. И двамата участници в скандала са притежавали разрешително за носене на оръжие.

Собственикът на фирмата за кредити е стрелял от упор със законно регистриран пистолет. Произвел е само един изстрел, който се оказал смъртоносен. Убитият е криминално проявен, с множество присъди, известен с прякора Стамбето наркопласьор. Стрелецът няма криминално досие и се е предал доброволно на полицията. Той е изчакал идването на полицаите и сам е предал оръжието, с което е стрелял.

При огледа на помещението снощи е бил открит трупът на Стамбето, разпитани са свиделети и са иззети веществени доказателства.

Окръжния прокурор Дичо Атанасов каза още, че на база събраните данни е образувано досъдебно производство по член от НК, който предвижда от 10 до 20 години затвор.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред