Новини от област Стара Загора и България

Монтират светодиодни пътни знаци до училища и детски градини

Монтират светодиодни пътни знаци до училища и детски градини
Divident.€U Divident.€U

Да бъдат монтирани светодиодни пътни знаци по кръстовищата, в районите на училища и детски градини, реши днес на свое заседание комисията по безопасност на движението в Стара Загора. Знаците ще сигнализират за наличието на пешеходна пътека.
На състоялото се редовно заседание на комисията по безопасност на движението бяха разгледани 26 молби и предложения от граждани и институции.

Част от постъпилите заявления бяха за въвеждане на еднопосочно движение в участъци от улици в Стара Загора, както и монтирането на сферични огледала на кръстовища с намалена видимост. По време на заседанието стана ясно, че вече са монтирани пътни знаци Б-9, забраняващи влизането на велосипеди в пространството около сградата на община Стара Загора. „Монтирането на тези знаци цели да предотврати инциденти. Искаме да акцентираме за разумно управление на велосипеди от подрастващите. Нека родителите на децата и тийнейджърите да им обяснят значението на пътния знак Б-9, а именно касаещ забраната за каране на колело в района на Общината“, разясни председателят на комисията и ресорен зам.- кмет на Стара Загора Йордан Николов.
Гражданите, които имат входирани сигнали, ще получат обратна информация за взетите решения.

Коментари към новината

Още новини от Общество