Новини от област Стара Загора и България

Старозагорски деца спечелиха награди на национален конкурс

Старозагорски деца спечелиха награди на национален конкурс
Divident.€U Divident.€U

С две награди са отличени старозагорски участниците в конкурса „ Водата, извор на живот”, проведен в Бургас. Със свои творби се включиха децата от школите към Центъра за подкрепа за личностно развитие по Приложни изкуства и школата по малка пластика.
В раздел Приложни изкуства, първа възрастова група – I - IV клас, второ място зае Вероника Маринова от школа Приложни изкуства с ръководител Юлия Славова. На трето място в същата възрастова група се класира Калина Косева от школата по малка пластика с ръководител Слави Славов.

Над 300 рисунки и 50 приложни творби са получили организаторите за конкурса "Водата- извор на живот", посветен на Международния ден на водата - 22 март.
В творбите си младите художници и приложници отразяват своето виждане за въздействието на водата върху природата и човека.
Отличените получиха своите награди по пощата, заради епидемичната обстановка. Организатори на конкурса са МОН, НДД, РУО - Бургас, РИОСВ - Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие град Бургас

Коментари към новината

Още новини от Образование