"Народен съюз" ще подкрепи Живко Тодоров за трети кметски мандат

Народен съюз ще подкрепи Живко Тодоров за трети кметски мандат
Divident.€U Автор: Divident.€U

Партия "Народен съюз" в Стара Загора ще издигне пълна листа с 51 кандидати за общински съветници на предстоящите избори за местна власт на 27 октомври. Водач на листата ще бъде Мария Динева, която сега е лидер на групата общински съветници на „Народен съюз“ в настоящия общински съвет. В листата ще бъдат и останалите трима настоящи съветници Методи Пенчев, Митко Маринов и Явор Гънчев.

"Народен съюз" няма да издигне свой кандидат за кмет на тези избори, а ще подкрепи кандидатурата на Живко Тодоров за трети кметски мандат. „С това решение ние сме последователни в действията си, след като подкрепихме Живко Тодоров и за втория му мандат“, каза за „Дивидент Стара Загора“ Мария Динева. Според нея постигнатите от Тодоров успехи досега са безспорни и той може да даде още много на града си на кметския пост.

"Народен съюз" по традиция ще издигне и кандидати за кметове на много от селата в Община Стара Загора. Засега са уточнени кандидатите на земеделците за кметове на селата Змейово, Калитиново и Братя Кунчеви.

До 16 септември листата на "Народен съюз" ще бъде окончателно подредена. Повечето от кандидатите ще бъдат личности, които не са партийни членове, а са представители на гражданското общество на Стара Загора – хора, които са доказали с мисленето и професионализма си, че искат да бъдат полезни на своя град, каза Мария Динева. Сред тях има лекари, инженери, икономисти, юристи и представители на малкия бизнес в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Политика