Новини от област Стара Загора и България

В Казанлък започват строителство на социални жилища

723 15/03/2021 15:38 Общество България
В Казанлък започват строителство на социални жилища
Divident.€U Divident.€U

В четири общински имота започва изграждането на 10 социални жилища за социално слаби хора. Те ще бъдат изградени в ж.к.“Изток“ - ул. „Петьо Ганин“ № 2, № 5 и № 7, където ще бъдат построени три еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи, и в ж.к.“Христо Ботев“ - ул. „Козлодуй“ № 10, където ще бъдат построени две еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи. Новото строителство започва след премахване на старите постройки на посочените общински терени. 

За да може да се нанесат бъдещите домуващи в социалните жилища, към тях самите ще бъдат поставени определени условия като: участие в образователния процес, заетост, здравеопазване и други.

 

Работата с целевите групи - уязвими, малцилствени и социално слаби групи, хора в неравностойно положение сред населението на община Казанлък, е предмет на друг проект, по който Община Казанлък вече работи.

 

Договорът по инфраструктурния проект „Изграждане на социални жилища“ бе подписан през лятото на миналата година. Той предвижда предоставяне на 100% безвъзмездна финансова помощ в размер над 1 288 120 лв. между Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Казанлък. Срокът за изпълнение на всички дейности по проекта е 24 месеца, считано от 30 юни 2020 г.

Коментари към новината

Още новини от Общество