Новини от област Стара Загора и България

Разкриха модерна оранжерия за канабис в къща в град Шипка

Разкриха модерна оранжерия за канабис в къща в град Шипка
Divident.€U Divident.€U

32-годишен мъж е задържан по досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора за отглеждане на около 600 растения канабис в модерна нарколаборатория в град Шипка

След получен сигнал е извършено претърсване в къща, намираща се непосредствено под сградите на Шипченския манастир. В пет помещения са били открити около 600 броя растения канабис, с различна височина и съцветия, които се отглеждали при специални условия. Стаите в къщата са оборудвани с модерна осветителна, вентилационна и отоплителна техника. Растенията са били засети в саксии, като за тях са полагани ежедневни грижи. Установено е, че собственик на имота е 32-годишния П.А., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Задържаният е собственик на строителна фирма, родом е от Котел, но от известно време живее в град Шипка.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък към момента се извършват действия в условия на неотложност – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.

Днес П. А. ще бъде привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от Наказателния кодекс. Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Подробности за разкритата нарколаборатория бяха съобщени днес на съвместен брифинг ОП-Стара Загора и ОД МВР-Стара Загора в гр. Шипка. В него участваха окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и старши комисар Стоян Стоянов - директор на ОД на МВР.

Вижте видеото:

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред