Започват номинациите за Лекар на годината от Българския лекарски съюз

Започват номинациите за Лекар на годината от Българския лекарски съюз
Divident.€U Автор: Divident.€U

За девета година Българския лекарски съюз ще почете Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври. На официална церемония в навечерието на празника ще бъдат връчени наградите на БЛС за принос в медицината.

Категориите, в които се номинират заслужилите признание медици са „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България, „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2019“.

Лекар на годината 2018 на Столична колегияЛечебни заведения и съсловни дружества по специалности могат да номинират свои колеги от цялата страна, като изпратят своите мотивирани предложения до 30 септември 2019 г. на специално създадения имейл lekarnagodinata2019@blsbg.com.

Изискванията за подаване на предложения за номинации в горепосочениете категории  са следните:

- посочване на категорията, за която е предложената номинация

- името на номинирания кандидат

- кратка професионална биография на номинирания с посочване на неговите особени заслуги в областта на медицината, международни изяви, ако има такива

Миналата година наградата „Лекар на годината 2018“ спечели академик Дамян Дамянов, завеждащ секцията „Медицински науки“ в БАН, за издаването на 23-томното ръководство по хирургия под негова редакция.

В Стара Загора наградата „Лекар на годината 2018“ беше присъдена на акушер-гинекологът д-р Николай Христов, собственик на МБАЛ „НиаМед“.

„Много са лекарите в България, които заслужават отличие за своята хуманна дейност и е важно те да получат признание от всички нас. Разширяваме възможностите за номиниране, защото колегите от дружествата, отделенията в болниците, а и самите лекари от цялата страна са тези, които могат да излъчат хората, които познават и заслужават“, каза  д-р Иван Маджаров.

Коментари към новината

Още новини от Здраве