Новини от област Стара Загора и България

Над 25 000 души се регистрираха за ваксинация в електронния портал

926 05/03/2021 10:03 Общество България
Над 25 000 души се регистрираха за ваксинация в електронния портал
Divident.€U Divident.€U

Над 25 000 души в страната са се регистрирали за ваксинация в новия електронен портал his.bg, съобщи BTV. Най-голям брой записали се са от София- 14 000.
До 23 часа вчера записаните на електронния портал са били над 20 000 души. Регистрацията е успешна след получаване на потвърждение чрез имейл или чрез SMS,предупреди директорът на „Информационни системи“ Ивайло Филипов.
Най-честата грешка е, че системата не разпознава някои имена, съобщават хора които не са успели да се запишат до момента.

Здравният министър професор Костадин Ангелов, който присъства на представянето на системата, съобщи, че по този начин много по-лесно ще се организира логистиката във ваксинационните центрове и няма да се допуска струпване на хора.
Запазването на час става в четири стъпки. Първата е попълване на личните данни и избор на начин, по който да получите датата и часа си - електронна поща или чрез SMS.
Втората стъпка е избор на ваксина. Има опция да отбележите и че нямате конкретни предпочитания. Третата стъпка е изборът на ваксинационен център, който може да е каквото в град, така и в определена болница. Четвъртата стъпка е определянето на часа. Системата дава възможност за записване през 10 минути. 24 часа преди да настъпи часът за ваксинация ще получите напомняне за избрания час и място.

"Запазването на час не е окончателно, може да настъпят много събития, може да откажете този час и да си запишете нов. Ако си запишете втори час, автоматично отпада първият", каза министърът.

Коментари към новината

Още новини от Общество