Новини от област Стара Загора и България

Футболната легенда Петър Жеков е в листата на "Воля и НФСБ"

Футболната легенда Петър Жеков е в листата на Воля и НФСБ
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Футболната легенда Петър Жеков е на шесто място в листата на „Патриотична коалиция Воля и НФСБ“в Стара Загора. Това стана ясно от пресконференция, която дадоха днес кандидатите за народни представители от коалицията.
Водач на листата е досегашният народен представител от „Воля“ Кръстина Таскова. В коалицията с официално решение на ЦИК влизат партиите „Воля“, „НФСБ“, „Обединена социалдемокрация“, БСДП, „Християндемократи“ и БЗНС.

Поставяме си високи цели. Стремим се да бъдем трета политическа сила. Листата е от 22 души. Тя отразява основните проблеми в страната ни. На първо място сме подбрали 10 специалисти с икономическо образование, тъй като в следващия кабинет мястото им ще бъде изключително важно. По най-бързия начин трябва да подпомогнем извеждането на държавата от икономическата криза, каза Таскова.

В листата на „Воля и НФСБ“ влизат 2 лекари, 3 фармацевти, както и 2 медицински сестри. Има представители от енергетиката, културата, спорта, стана ясно от представянето. На второ място в листата е Недко Кузманов, преподавател на Тракийския университет, следван от Петко Михайлов-експерт в областта на енергетиката от квотата на НФСБ. На четвърто място е Петър Попов от Казанлък, експерт в нанотехнологиите и бизнесиновациите. След него се нарежда Димитър Тошев от БСДП, а на шесто място е футболната легенда Петър Жеков.

„Със златната обувка на България ще се изправим срещу системата, която направи така, че България да е най-бедната страна в Европа, каза Кръстина Таскова.
На първо място, според нас стои необходимостта от рязко повишаване на доходите в страната. Искаме да обърнем тенденцията и не бизнеса да бъде поставен на колене пред администрацията, а напротив – администрацията да намери бизнеса, който има нужда от помощ, каза водачът на листата. Това, за което ще настоява коалицията е осигуряването на безплатни лекарства за учениците до 18-годишна възраст и пенсионерите над 65-годишна възраст. Съхраняването на християнските ценности също ще бъде приоритет.

Не по-малко важна задача за нас ще бъде и реализирането на държавната верига бензиностанции в страната, която по предложение на „Воля“ беше гласувана в НС, но до този момент няма реализация на проекта ни, каза Таскова.
Енергийният експерт в листата на „Воля“ и НФСБ Петко Михайлов каза, че е необходимо обединение на политическите сили в страната в името на това да продължи да съществува комплекса „Марица изток“.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика