Новини от област Стара Загора и България

Златните кубета на Храм "Рождество Христово" в Шипка грейнаха в ярки светлини

2501 01/03/2021 21:32 Духовност Вяра
Златните кубета на Храм Рождество Христово в Шипка грейнаха в ярки светлини
Divident.€U Divident.€U

Красивата сграда на Храм-Паметник „Рождество Христово“ в град Шипка отново грее в ярки светлини. Общо 40 осветителни тела са подменени от Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ с ново, енергоспестяващо LED осветление. Осветени са камбанарията, която от години не бе видна в тъмната част на деня, стълбичките към храма, хоровата зала вътре, изцяло подменено е външното осветление, дежурното, включително е осветен и шадраванът в църковния двор.

Кубетата на Храм-паметник „Рождество Христово“ сияят отдалече с новото осветление. Обновлението бе приветствано лично от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

За направеното той се обърна към Кмета на Община Казанлък с Благодарствен адрес от Старозагорския епархийски съвет: „Изказвам своята искрена и най-сърдечна благодарност към Вас и целия Ви екип за съдействието за подмяната на изгорелите лампи!“, посочи Дядо Владика. „Благодарение на Вас, г-жо Градоначалник, отново грейна осветлението, подчертаващо архитектурния план и великолепието на храм – паметник „Рождество Христово“, което да бъде видно за гражданите, преминаващи в тъмната част на денонощието през Казанлък и град Шипка.

Радваме се, че във Ваше лице имаме такъв Кмет на Община Казанлък, който направи този изключителен жест и принос в навечерието на 120-годишнината от освещаването на Храм–Паметника „Рождество Христово“!", посочва Старозагорският митрополит, благославяйки положените усилия и обновления.

„Това, което направихме заедно с моя екип се дължи на безграничната Ви грижовност във Вашата голяма епархия!“, посочи Галина Стоянова като подчерта, че красивият храм заслужава голяма грижа. „Във Ваше лице имам голям поддръжник и благодаря, че винаги ми подсказвате какво трябва да направя като кмет!“.

Коментари към новината

Още новини от Духовност