Новини от област Стара Загора и България

„БСП за България“ регистрира листата си в ОИК - Стара Загора

БСП за България  регистрира листата си в ОИК - Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Коалиция „БСП за България“ регистрира листата си с кандидати за народни представители в бъдещия 45-ти парламент. Водачът на листата, Георги Гьоков, заедно с общинският председател на БСП Валентина Бонева, водачът на общинските съветници от Левицата в Стара Загора, проф. д-р Иван Върляков и кандидати от листата внесоха необходимите документи около 11,30 часа.

Eто листата на коалиция "БСП за България" в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район:

1.  Георги Янчев Гьоков
2. Драгомир Велков Стойнев
3. Пламен Станимиров Караджов
4. Йордан Стоянов Димов
5. Неделчо Кръстев Маринов
6.  Сашко Иванов Лозанов
7. Иван Стоянов Върляков
8. Даниела Ангелова Лекина
9. Иван Христов Колев
10. Георги Динев Господинов
11. Васил Стефанов Самарски
12. Николай Марков Василев
13. Иван Кръстев Кръстев
14. Асен Тодоров Тодоров
15. Радослав Георгиев Георгиев
16. Донка Димова Симеонова
17. Владимир Любомиров Грамовски
18. Диан Иванов Господинов
19. Георги Ангелов Василев
20. Николай Танев Тенев
21. Моника Божидарова Динева
22. Момчил Донев Ненов

Георги ГьоковЕто какво каза Георги Гьоков, след регистрацията на листата:

„Листата ни е силна, с честни и почтени хора, представители на всички професии и сфери от обществения живот. С тази листа даваме заявка за победа в 27-ми многомандатен избирателен район, а да се надяваме и в цялата страна.

Ние имаме какво да кажем на българите по време на предстоящата кампания след  едно 11-годишно управление, което съм сигурен, че на повечето българи не им харесва. Нека прочетат нашата програма и кой какво предлага, да не се поддават на емоции, за да знаят какво ги очаква в един следващ управленски период. Който и да бъде на власт – нека бъде избран по това, което предлага и което ще прави в бъдещия парламент.

„БСП за България ще води преди всичко позитивна кампания. Може да чуете някое изречение за това, какво се е случило и какво не се е случило през изминалите години, но акцентът ще бъде предимно върху това какво ние предлагаме да се случи, какво могат да очакват избирателите, когато БСП управлява държавата.

Програмата ни обхваща всички области на обществения живот и е градивна спрямо провала на настоящото управление в областта на здравеопазването, социални дейности, доходите на хората, екологията.

В нашата програма има и местни акценти – хората знаят какво ги очаква, ако комплекса „Марица изток“ има проблеми в работата си. А проблеми ще има, защото сегашното управление оставя комплекса в незавидна ситуация, в която никой не знае докога ще работи. Никой не отговаря и на въпроса как ще бъде осигурено здравеопазването района на Раднево, ако бъде приватизирана местната болница и ДКЦ. Както и на много други въпроси“.

Георги Гьоков посочи, че целта на старозагорските социалисти на тези избори ще бъде да запазят броя на депутатите си в бъдещия парламент, които сега са четирима. „Ще се борим и за 5-то място, лично на мен ми се иска и вземем 6 мандата, но признавам, че подобно желание е твърде екзотично, тъй като се появиха много формации, които се обявиха за алтернатива на това управление. Смятам, че единствената алтернатива е БСП за България и истинския сблъсък ще бъде между БСП и ГЕРБ“.

Коментари към новината

Още новини от Политика